In Europa kennen we ze al langer. Ook in Nederland staan er al tientallen. Comfortabel, trendy en stijlvol ingerichte vestigingen van McDonald’s. In moederland Amerika domineert vooralsnog de harde rood/gele fastfoodinrichting met de formica tafels en harde glasfiber stoelen.
Luxe inrichting
Mogelijk komt daar verandering in. Franchisenemer Paul Hendel van een McDonald’s in de New Yorkse wijk Chelsea (Manhattan) heeft zijn restaurant omgebouwd naar de Europese standaard en daarbij voor een van de meest luxe uitvoeringen gekozen. Hendel kwam op het idee na een rondreis door Europa met management en collega’s. ‘Dat moet ik hebben, was het gevoel dat ik kreeg toen ik het zag’, zegt hij op het CBS TV-nieuws.
Andere gasten
Hendel haalt niet alleen veel publiciteit met zijn vernieuwde restaurant, dat eind november opende. Hij zegt vol trots inmiddels ook meer en andere klanten te trekken, die langer blijven zitten. ,,Er zijn zelfs al zakenmensen die hier afspreken. En studenten kommen hun huiswerk maken, mede omdat we gratis WiFi bieden.’’