Restaria opent 44e vestiging: 'Voorbeeldzaak voor ondernemers in Randstad'

Restaria opent 44e vestiging: 'Voorbeeldzaak voor ondernemers in Randstad'

De 44e vestiging van Restaria opent zaterdag 5 februari de deuren in Nieuwkoop. Formulemanager Hans van Ballegooijen spreekt van de eerste locatie van de Bidfood-formule in de Randstad. 'Een voorbeeldzaak die andere ondernemers in die regio hopelijk inspireert om met ons in zee te gaan.'

Restaria Het Plein 21 wordt geëxploiteerd door Raymond Filippo en Hans Disch, zo laat Van Ballegooijen weten. ‘Twee nieuwbouwpanden met een oppervlakte van zo’n driehonderd vierkante meter, ambitieus in deze tijd.’

Drie zaken onder één dak

De formulemanager is trots op de samenwerking met de beide ondernemers. ‘Hun wensen en ambities sluiten naadloos aan bij dat waar wij voor staan met Restaria. Belangrijk criterium voor hen was de soft franchise-mogelijkheid. In eerste instantie zou alleen het linker gedeelte worden gebruikt, maar Raymond en Hans zagen mogelijkheden met de gehele ruimte, omdat er volgens hen in de directe omgeving behoefte is aan plek waar je in een luxe omgeving voor cafetariaprijzen kunt eten.’

Uiteindelijk is in het pand ook nog een ijssalon gerealiseerd. ‘Het is een open ruimte, maar wel met duidelijk gescheiden functies. Wie komt eten, zit niet tussen de wachtende gasten.’

Luxe inrichting

Volgens de formulemanager is de inrichting luxe. ‘Ondernemers kunnen het zo luxe maken als ze zelf willen. De grens is dat we als Restaria geen vestigingen hebben waar koks het eten bereiden. Niet de cafetaria-uitstraling, maar wel de lage instap en zogezegd de cafetariaprijzen.’

Voor Plein 21 betekent dat onder andere wat minder zitplaatsen door een ruimere indeling. ‘In het interieur staan halfronde en driekwartronde banken, die sfeer geven aan de inrichting.’

Restaria Plein 21 Nieuwkoop

Voorbeeldzaak

Hoewel Restaria al wel zaken heeft in Den Haag en Poortugaal, spreekt Van Ballegooijen over de eerste vestiging in de Randstad. ‘De zaak ligt bij de Nieuwkoopse Plassen in een regio die steeds populairder is onder toeristen en heeft een groot terras voor de deur.’

Op de vraag waarom de Bidfood-formule in die regio nog niet echt aanwezig is, antwoordt de formulemanager dat dit (ook) te maken heeft met de omvang. ‘Veel cafetaria’s in dat deel van het land zijn kleiner van omvang en wij zoeken toch voornamelijk naar zaken met ruimte. We hopen dat Plein 21 een voorbeeldzaak zal zijn voor ondernemers uit de regio. Het concept klopt van A tot Z en laat mooi zien waar Restaria voor staat.’

Groeiambities

In Zeeland is Restaria nu nog niet aanwezig, zo laat Van Ballegooijen weten. ‘Maar ook ten zuiden van Roermond in Limburg zijn wensen. Dat is echter een gebied met relatief veel kleine cafetaria’s. En in Noord- en Zuid-Holland zijn we ondervertegenwoordigd.’

Een doelstelling als het gaat om aantallen, is er volgen Van Ballegooijen niet. ‘Natuurlijk willen we groeien, maar niet ten koste van alles. We kijken echt naar kwaliteit, naar de potentie van de locatie. Na de lancering in 2017 zijn we relatief hard gegroeid in 2018 en 2019, en ook in de coronaperiode 2020 en 2021 hebben we nieuwe zaken geopend.’