nieuws

Keuringsdienst pakt gesjoemel vis aan

Horeca

De Keuringsdienst van Waren start volgend jaar landelijke controles op een middeltje dat verse vis mooier en zwaarder maakt. ‘We hebben signalen dat er veel mee gerotzooid wordt’, bevestigde een woordvoerster van de keuringsdienst zondag.

Het middel, een zogeheten waterbinder van fosfaten en eiwitten, is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Het gaat de keuringsdienst echter om de eerlijkheid in de handel. Naar verluidt wordt een vis tien à 25 procent zwaarder door een behandeling met de waterbinder.

Toevoeging van het middel aan verse vis is niet toegestaan. Voor vissen waarbij het wel is toegestaan, zoals diepgevroren vis, moet het gebruik op het etiket worden vermeld. Mogelijk blijft dit nu vaak achterwege.
De woordvoerster van de Keuringsdienst wilde niet zeggen waar of wanneer de controles worden geconcerteerd.

Reageer op dit artikel