nieuws

Minder boekingen Amsterdamse hotels

Horeca

De bezettingsgraad van de luxe hotels in Amsterdam valt dit jaar tegen. Over de eerste zes maanden van 2001 werd 5,7 procent minder kamers geboekt bij vier- en vijfsterrenhotels in de hoofdstad in vergelijking met een jaar eerder.

De Amsterdamse hoteliers beleefden in 2000 nog een topjaar en hadden met 82,6 procent de hoogste bezetingsgraad van alle Europese hoofdsteden. Vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle maakte maandag bekend dat over het eerste halfjaar de kamerbezetting is gedaald naar 77,1 procent.

De lagere bezettingsgraad is volgens directeur A. de Haast van Jones Lang vooral te wijten aan de economische teruggang. Daarnaast wijst hij ook op de Europese kampioenschappen voetbal die vorig jaar in Nederland plaatsvonden en goed waren voor veel boekingen in de hoofdstad.

Voor de tweede helft van dit jaar verwacht de vastgoedspecialist een verdere terugloop in de bezettingsgraad door de aanslagen in de Verenigde Staten. ‘De Amsterdamse hotels zijn sterk afhankelijk van internationale gasten met Amerikanen als grootste doelgroep’, licht De Haast toe.

Reageer op dit artikel