nieuws

Pizzawedstrijd lijkt van de baan

Horeca

De strijd om de Pizza Blodgett Trophy gaat volgend jaar vrijwel zeker niet door. De vakwedstrijd voor pizzabereiders zou op 10 januari plaats vinden tijdens de Horecava.

Volgens Johan van der Weerd van de organiserende Stichting Vakwedstrijden Fastfood- en IJsbedrijven ligt een gebrek aan medewerking vanuit de pizzabranche aan de afgelasting ten grondslag. ‘Voor de laatst gehouden wedstrijd schreef nog maar één van de vier grote pizzaketens kandidaten in. De overige organisaties bleken kritiek te hebben op de jurering tijdens eerdere edities. Als een bedrijf niet wint, reageert zij dit af op de jury. Dat is in competities trouwens vrij normaal. Iedere deelnemer vindt zichzelf de beste.’

Omdat een vakwedstrijd door een zo groot mogelijk deel van de sector gedragen moet worden, ging de Stichting Vakwedstrijden in gesprek met de pizzasector. De vraag werd gesteld hoe de competitie anders zou moeten, bijvoorbeeld aan de hand van een aantal voorronden per organisatie. Van der Weerd: ‘Hierop is tot dusver geen reactie gekomen. Dan houdt het wat ons betreft nu even op. We willen geen wedstrijd houden om de wedstrijd. Maar als de pizzaketens alsnog een handreiking geven, dan zijn wij de eerste om deze aan te pakken. Een wedstrijd is zo weer georganiseerd.’

Reageer op dit artikel