nieuws

Gilde-CAO is potentiële bedreiging

Horeca

De nieuwe CAO van het Nederlands Horeca Gilde (NHG) vormt een potentiële bedreiging voor de bedrijfstak horeca. Dat zegt voorzitter Marchien Koster van de FNV Horecabond in het bondsblad Horeca Info.

‘Het NHG leidt met zijn 300 leden misschien een marginaal bestaan, maar als er meer van dit soort clubjes komen, kan dat op den duur ten koste gaan van de collectieve voorzieningen’, aldus Koster in het artikel onder de kop ‘Alleen kleine miezerige ondernemertjes zijn tot zoiets in staat’.Volgens Koster liggen de arbeidsvoorwaarden in de NHG-CAO ver beneden het niveau van de reguliere CAO Horeca. ‘Ik raad mensen die bij een NHG-bedrijf werken aan om daar subiet hun ontslag te nemen’, aldus Koster. Ook voor de ABGP, de bond waarmee het NHG de CAO afsloot, heeft Koster geen goed woord over: ‘een stelletje gefrustreerde tramconducteurs die meebeslissen over het inkomen van werknemers uit een bedrijfstak waar ze niets mee van doen hebben’.

Reageer op dit artikel