nieuws

Van der Valk scherpt kwaliteitscontrole aan

Horeca

Het horecaconcern van de familie Van der Valk gaat alle vestigingen aan een kwaliteitscontrole onderwerpen. Als er vestigingen zijn die niet aan de normen van Van der Valk voldoen, mogen die niet meer de toekan als beeldmerk gebruiken. Maar het is niet mogelijk om deze Van der Valk-bedrijven te sluiten, omdat ze binnen het concern opereren als zelfstandige bedrijven.

Dat heeft een woordvoerder van het concern vrijdagmorgen 19 april gezegd. Hij laat weten dat Van der Valk in samenwerking met externe bureaus eisen gaat opstellen waaraan alle 72 vestigingen moeten voldoen. Het gaat daarbij niet alleen om bouwtechnische voorwaarden, maar ook om bijvoorbeeld serviceverlening.

Het plan voor de kwaliteitscontroles dateert volgens de woordvoerder van voor de bijna-ramp bij motel Tiel. Maar dat ongeluk heeft het proces wel versneld, zegt hij. In Tiel bezweek begin februari door bouwtechnische gebreken het dak van de evenementenhal naast het motelgedeelte. Het dak deed dienst als parkeerdek. Bij het ongeluk vielen geen slachtoffers.

Het Van der Valk-concern verwacht dat bij de controles op verschillende gebieden gebreken aan het licht komen. ‘Dat komt doordat je nooit alles 100 procent in orde kunt hebben’. De woordvoerder wijst erop dat bijvoorbeeld bij oudere vestigingen wellicht bouwtechnische problemen aan het licht komen, terwijl bij nieuwere locaties iets mis zou kunnen zijn met de serviceverlening.

Als vestigingen waar gebreken boven water komen, de situatie niet binnen twee jaar op orde hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat zij de toekan niet meer als beeldmerk mogen voeren. Het is niet mogelijk, zegt de woordvoerder van het familiebedrijf, om te dreigen met sluiting, omdat alle locaties zelfstandige bedrijven zijn, die via een soort franchiseconstructie aan het moederbedrijf zijn verbonden. ‘Maar het is wel mogelijk om de toekan van het dak te halen, omdat die de kwaliteit garandeert die Van der Valk wil bieden’.

Reageer op dit artikel