nieuws

Mega Schnitzel gebakken door Van der Valk

Horeca

Koks van de Van der Valk Hotels doen woensdag 10 september een poging de zwaarste schnitzel ter wereld te bakken. Een lap gepaneerd vlees van een meter lang met een gewicht van ongeveer 25 kilo gaat bij All Sports Resort Maurik in de pan. Van der Valk wil met deze recordpoging de uitspraak van medegrondlegger Gerrit van der Valk (‘wij zijn groot geworden met grote porties’) onderstrepen.

De recordpoging belandt niet in het Guiness Book of Record, omdat het boek met mijlpalen alleen verbeteringen van bestaande records opneemt. Aldus Karin Schouwenaars van Van der Valk Grootverbruik BV, de organisator van de recordpoging.

Afgelopen weekend was een andere culinaire recordpoging. Onder leiding van kok Cas Spijkers maakten 25 leerling-koks uit Leeuwarden ’s werelds grootste garnalencocktail. Spijkers vulde een 1,5 meter hoog en 1,30 meter breed cocktailglas met 150 kilo garnalen en vijftig kilo saus. Het wereldrecord was onderdeel van de Dag van de Garnaal op Lauwersoog en krijgt wel een vermelding in het Guiness Book of Records.

De recordpoging belandt niet in het Guiness Book of Record, omdat het boek met mijlpalen alleen verbeteringen van bestaande records opneemt. Aldus Karin Schouwenaars van Van der Valk Grootverbruik BV, de organisator van de recordpoging.

Afgelopen weekend was een andere culinaire recordpoging. Onder leiding van kok Cas Spijkers maakten 25 leerling-koks uit Leeuwarden ’s werelds grootste garnalencocktail. Spijkers vulde een 1,5 meter hoog en 1,30 meter breed cocktailglas met 150 kilo garnalen en vijftig kilo saus. Het wereldrecord was onderdeel van de Dag van de Garnaal op Lauwersoog en krijgt wel een vermelding in het Guiness Book of Records.

Reageer op dit artikel