nieuws

Feast for Peace doorbreekt grens met 500e deelnemer

Horeca

Meer dan vijfhonderd horecabedrijven hebben zich tot nu toe aangemeld om deel te nemen aan Feast for Peace, de horeca-actiedag van War Child op 10 oktober. Inmiddels hebben 536 horecabedrijven zich aangemeld. Verreweg de meeste deelnemende horecazaken komen uit Noord- en Zuid-Holland. Tijdens deze actiedag schenken horecabedrijven een deel van hun omzet aan War Child.

160 Bedrijven uit Zuid-Holland, 156 zaken uit Noord-Holland. Dat is de tussenstand op donderdag 2 oktober, enkele dagen voor het afsluiten van de inschrijfperiode. De provincies noteerden beiden een enorme groei van het aantal deelnemers. Ten opzichte van 21 augustus steeg het aantal deelnemers in Zuid-Holland met honderd procent, Noord-Holland steeg met maar liefst 143 procent.

‘In de provincie’ blijft het aantal deelnemers beperkt, alhoewel ook daar een flinke stijging zichtbaar is de laatste twee weken. Zeeland ging van drie naar negen deelnemende horecazaken, Overijssel promoveerde van tien naar 22 bedrijven.

Het aantal creatieve acties is sinds de eerste oproep in juli flink gestegen. Zo meldt de organisatie van Feast for Peace dat kinderen in Zutphen hun ouders bedienen van een driegangendiner in het restaurant van Golden Tulip Resort Inntel Zutphen.

Party Restaurant de Burg in Heerhugowaard zet de burgemeesters van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) aan het werk. De burgervaders koken een HAL-smikkelmenu in het restaurant en assisteren bij het serveren van de gerechten.

Ton Fagel versterkt op 10 oktober het keukenteam van Brasserie Cosy in Hoorn. De bekende kok blijft deze keer uit de keuken en ligt een vijfgangendiner toe aan de gasten. Raymond Kool van het Neerlands Wijnhuis ligt de geschonken wijnen toe.

Lingo-presentatrice Nance is 10 oktober inmiddels vaste gast bij Brasserie De Plantage in Ede. Samen met tv-kok Ramon Beuk (Born to Cook) helpt ze mee met het samenstellen van een driegangenmenu. De ingrediënten worden gesponsord door diverse leveranciers.

Restaurant Patache in Zoetermeer heeft speciaal voor Feast for Peace een arrangement samengesteld. Het arrangement bestaat uit een vijfgangenmenu, inclusief bijpassende wijnen en een overnachting in het NH Zoetermeer.

Restaurant Baik Sekali in Uithoorn vindt één actiedag blijkbaar te kort. Het Indonesisch specialiteitenrestaurant schenkt vijf procent van de maandomzet van oktober aan Feast for Peace. Daarnaast assisteren kinderen van de Stichting Fun For Kids op 10 oktober in de bediening. De eventuele fooien zijn ook bestemd voor het goede doel.

Business- en Partycatering Leenders uit De Kwakel in Zuid-Holland houdt in samenwerking met Da Capo Koorbemiddeling een zangspektakel, genaamd The Feast For Peace Dinner Show. Onder andere musicalster Joke de Kruijff treedt op.

Radiostation Simone FM zendt op 10 oktober de hele middag uit vanuit Grand Café Het Genoegen in Stadskanaal. De regionale zender bereikt inwoners van de provincies Groningen en Drenthe.

Henny Huisman, Cindy Pielstroom, Wolter Kroes, Erik de Zwart en Annette Barlo. Deze bekende Nederlanders zijn 10 oktober te gast in Restaurant Op Weg Naar Zee in Nijkerk. De BN’ers smikkelen dan van een speciaal samengesteld diner.

Aantal deelnemers per 3 oktober
Zuid-Holland 160
Noord-Holland 156
Noord-Brabant 53
Utrecht 45
Gelderland 32
Limburg 29
Overijssel 22
Friesland 14
Zeeland 9
Groningen 8
Drenthe 6
Flevoland 2
Totaal: 536

Meer info: www.feastforpeace.nl

160 Bedrijven uit Zuid-Holland, 156 zaken uit Noord-Holland. Dat is de tussenstand op donderdag 2 oktober, enkele dagen voor het afsluiten van de inschrijfperiode. De provincies noteerden beiden een enorme groei van het aantal deelnemers. Ten opzichte van 21 augustus steeg het aantal deelnemers in Zuid-Holland met honderd procent, Noord-Holland steeg met maar liefst 143 procent.

‘In de provincie’ blijft het aantal deelnemers beperkt, alhoewel ook daar een flinke stijging zichtbaar is de laatste twee weken. Zeeland ging van drie naar negen deelnemende horecazaken, Overijssel promoveerde van tien naar 22 bedrijven.

Het aantal creatieve acties is sinds de eerste oproep in juli flink gestegen. Zo meldt de organisatie van Feast for Peace dat kinderen in Zutphen hun ouders bedienen van een driegangendiner in het restaurant van Golden Tulip Resort Inntel Zutphen.

Party Restaurant de Burg in Heerhugowaard zet de burgemeesters van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) aan het werk. De burgervaders koken een HAL-smikkelmenu in het restaurant en assisteren bij het serveren van de gerechten.

Ton Fagel versterkt op 10 oktober het keukenteam van Brasserie Cosy in Hoorn. De bekende kok blijft deze keer uit de keuken en ligt een vijfgangendiner toe aan de gasten. Raymond Kool van het Neerlands Wijnhuis ligt de geschonken wijnen toe.

Lingo-presentatrice Nance is 10 oktober inmiddels vaste gast bij Brasserie De Plantage in Ede. Samen met tv-kok Ramon Beuk (Born to Cook) helpt ze mee met het samenstellen van een driegangenmenu. De ingrediënten worden gesponsord door diverse leveranciers.

Restaurant Patache in Zoetermeer heeft speciaal voor Feast for Peace een arrangement samengesteld. Het arrangement bestaat uit een vijfgangenmenu, inclusief bijpassende wijnen en een overnachting in het NH Zoetermeer.

Restaurant Baik Sekali in Uithoorn vindt één actiedag blijkbaar te kort. Het Indonesisch specialiteitenrestaurant schenkt vijf procent van de maandomzet van oktober aan Feast for Peace. Daarnaast assisteren kinderen van de Stichting Fun For Kids op 10 oktober in de bediening. De eventuele fooien zijn ook bestemd voor het goede doel.

Business- en Partycatering Leenders uit De Kwakel in Zuid-Holland houdt in samenwerking met Da Capo Koorbemiddeling een zangspektakel, genaamd The Feast For Peace Dinner Show. Onder andere musicalster Joke de Kruijff treedt op.

Radiostation Simone FM zendt op 10 oktober de hele middag uit vanuit Grand Café Het Genoegen in Stadskanaal. De regionale zender bereikt inwoners van de provincies Groningen en Drenthe.

Henny Huisman, Cindy Pielstroom, Wolter Kroes, Erik de Zwart en Annette Barlo. Deze bekende Nederlanders zijn 10 oktober te gast in Restaurant Op Weg Naar Zee in Nijkerk. De BN’ers smikkelen dan van een speciaal samengesteld diner.

Aantal deelnemers per 3 oktober
Zuid-Holland 160
Noord-Holland 156
Noord-Brabant 53
Utrecht 45
Gelderland 32
Limburg 29
Overijssel 22
Friesland 14
Zeeland 9
Groningen 8
Drenthe 6
Flevoland 2
Totaal: 536

Meer info: www.feastforpeace.nl

Reageer op dit artikel