nieuws

Mutsears wil intensief samenwerken met horecabeurzen

Horeca

Al achttien jaar regeert Ad Mutsears de Horeca Vakbeurs Brabant. De beursorganisator is trots op de veertigste editie van de beurs. Maar voor achterom kijken heeft Mutsears weinig tijd. Want regeren is immer vooruit kijken.

Een klein beetje angst heeft hij gehad voor de beurs, zo bekende Mutsears woensdagmiddag. ‘We zijn toch de eerste in het nieuwe beursseizoen. Economisch zit het niet mee in ons land en vanwege hun om-en-om-beleid zijn de meeste bierbrouwers dit jaar niet aanwezig. Dat scheelt toch vier- tot vijfduizend bezoekers. Maar ik ben tevreden tot nu toe. We zijn hard op weg de gehoopte 37.000 bezoekers te begroeten. Wij hanteren horecatijden tijdens onze beurs. Dus ’s middags om 14.00 uur openen en pas om 22.00 uur sluiten. Zestig procent van de bezoekers komt voor 18.00 uur, de rest erna. ’

Vanwege de veertigste editie van de beurs was er maandagavond een jubileumfeest. Mutsears: ‘Daar hebben we de standhouders JVH Gaming en De Leeuw Horeca Service in het zonnetje gezet. Ze staan namelijk al veertig jaar op onze beurs. Musicalzangeres Martine Grunwald, bekend van onder andere de musical Joe, heeft een speciaal voor deze standhouders een lied ten gehore gebracht.’

Ondanks dat de beurs pas halverwege is, meldt beursorganisator en horecaondernemer Mutsaers zijn plannen voor volgend jaar. ‘We willen het parkeergeld á 5,- euro afkopen, om zo nog meer bezoekers te trekken. Verder denk ik hardop na over gezamenlijk kookwedstrijden met de andere grote horecabeurzen: Horecava, BBB en Zuidlaren. Bijvoorbeeld bij de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or. We houden voorrondes op de beurzen en werken zo toe naar een finale. De winnaar gaat vervolgens naar het grote kampioenschap in Lyon. Ik zie dat wel zitten. Of bijvoorbeeld intensiever samenwerken met bierbrouwers. Ik denk dan aan een kookwedstrijd met bier. Of abonnementen verkopen om de vier beurzen te kunnen bezoeken. Je hoort het wel, plannen genoeg.’

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel