nieuws

Rookbeleid geïntegreerd in horecaonderwijs

Horeca

De horecabranche gaat zichzelf onderwijzen in het gastvrij ontvangen van zowel rokers als niet-rokers binnen de kaders die de overheid heeft gesteld. In september hebben Koninklijk Horeca Nederland en minister Hoogervorst besloten, dat een rookbeleid via een stappenplan geregeld wordt. Als onderdeel van dit Stappenplan zal aangegeven worden hoe via opleidingen en cursussen aan het rookbeleid gewerkt kan worden.

De SVH stelt in het Stappenplan voor om het rookbeleid in het reguliere horecaonderwijs te examineren via cursussen en opleidingen. Iedere horecaondernemer dient in het bezit te zijn van het diploma Sociale Hygiëne. Het rookbeleid zal daardoor volledig geïntegreerd worden in het horecaonderwijs. Binnen de Sociale Hygiëne moeten ondernemers en leidinggevenden kunnen aangeven, welke eisen gesteld worden aan het gastvrij ontvangen van rokers en niet-rokers, mede gelet op de arbeidsomstandigheden van de medewerker.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel