nieuws

TNS NIPO: Eetgewoonten zullen veranderen

Horeca

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders denkt dat de eetgewoonten in Nederland in de komende 25 jaar zullen veranderen. De verandering zal vooral zitten in het soort gerechten en de producten die we dan zullen eten. Dit blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde onder 644 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar.

Maar liefst 81 procent van de Nederlanders denkt dat we de komende 25 jaar anders zullen gaan eten. Het overgrote deel (70%) denkt dat vooral de gerechten en de producten die we eten, in de toekomst zullen veranderen. Vooral vrouwen zijn deze mening toegedaan. Volgens de ondervraagden zullen we vooral meer kant-en-klare maaltijden en meer buitenlandse producten en gerechten gaan nuttigen.

Manier van bereiden verandert eveneens sterk Tevens denkt meer dan de helft van de ondervraagden (52%) dat de bereiding van de maaltijden zal veranderen. Vooral het gebruik van de magnetron bij het klaarmaken van het eten, zal volgens de ondervraagden flink toenemen.

Een vijfde (21%) van de ondervraagden denkt dat de persoon die de maaltijd bereidt, zal veranderen. Zo zal volgens de ondervraagden de man vaker koken en zullen partners meer afwisselen. Van alle ondervraagden denkt negentien procent dat we ook meer op andere dan de traditionele plekken zullen eten. Buitenshuis eten wordt veruit het meest genoemd.

Reageer op dit artikel