nieuws

Nietrokers: rookverbod gebouwen pretpark

Horeca

De Nederlandse Nietrokersvereniging heeft maandag in een kort geding bij de rechter in Den Haag gevraagd om een rookverbod in de horecazaken van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Als het proefproces succesvol verloopt, hoopt de vereniging ook het roken in andere pretparken te kunnen aanpakken.

Tijdens de zitting was het aanvankelijk onduidelijk of het ging om een algemeen rookverbod. De advocaat van de Nederlandse Nietrokersvereniging, Roth, zei echter dat de vereniging alleen een rookverbod wil in de gebouwen van Duinrell, en dan met name in de horecazaken. Het rookverbod hoefde zich niet uit te strekken tot de buitenlucht.

De directie van het attractiepark liet weten dat de Nederlandse Nietrokersvereniging met haar eis aan het verkeerde adres is, omdat de horecazaken in Duinrell zijn verpacht aan andere ondernemers en zij dus geen verantwoordelijkheid draagt voor het rookbeleid aldaar. Ook de eis van de Nederlandse Nietrokersvereniging dat de werknemers van het attractiepark recht hebben op een rookvrije werkplek was volgens Duinrell ongegrond, omdat het grootste gedeelte van het eigen personeel juist in de buitenlucht werkt.

Uitspraak op 17 december.

Reageer op dit artikel