De Belastingdienst probeerde vorige week direct over te gaan tot het veilen van de inventaris. Daarop vroeg het viersterrenhotel surseance van betaling aan. Hierdoor kunnen schuldeisers geen incassomogelijkheden uitvoeren op het hotel. Wel gaan de verplichtingen ten opzichte van bijvoorbeeld de Belastingdienst door.
Om een executieverkoop te kunnen houden, zal de Belastingdienst toestemming moeten vragen aan de rechter-commissaris. Bloemink-bewindvoerder mr. Bert Jansen laat in De Stentor weten liever op zoek te gaan naar een andere oplossing. Jansen: ‘De bedoeling van surseance is om gewone schuldeisers een akkoord aan te bieden en te komen tot een soort schuldsanering. De kans dat dit slaagt, is in het algemeen klein’.
Hotel Bloemink beschikt over zestig moderne kamers en kijkt uit over de tuinen van Paleis Het Loo. Daarnaast beschikt Bloemink over elf vergaderruimten, een restaurant en een overdekt zwembad. Het hotel dateert uit 1898 en heeft een klassiek interieur met antiek en diverse kunstwerken.