nieuws

Auto met barkruk uit café aangetroffen voor politiebureau

Horeca

In Sint Willebrod heeft zich een opmerkelijk horeca-incident voorgedaan. Een man werd in een auto voor het politiebureau aangetroffen. Uit de auto staken poten van een barkruk afkomstig uit een café in het Brabantse dorp.

Kort voordat de man werd aangetroffen voor het politiebureau, reed hij met zijn auto dwars door de voorgevel van een café. De radiotor van de auto stak daarbij door de voorzijde van de kroeg. Volgens de man, een 46-jarige inwoner van Sint Willibrod, werd hij bedreigd door cafébezoekers.

Aanleiding voor de bedreiging was een vechtpartij in het café. De man verdween daarop om zijn auto te halen en zijn vriendin uit het café op te pikken. Eenmaal aangekomen bij het café begonnen kroeggasten met barkrukken en andere meubelstukken op de auto in te slaan. Eén van de belagers zou volgens de man met de poot van een barkruk op zijn pols te hebben geslagen, waarna hij van schrik zijn voet van het koppelingpedaal haalde. Daarbij vloog de auto door de voorgevel van het café. De man is volgens eigen zeggen daarna naar het politiebureau gereden.

De politie zoekt de zaak uit tot op de bodem. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld waar twee breuken in één van zijn polsen werd geconstateerd. Na behandeling werd hij door de politie ingesloten voor nader onderzoek.

Reageer op dit artikel