nieuws

Bouwvakker omgekomen bij bouw nieuwe Efteling attractie

Horeca

In attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel is vorige week een 55-jarige bouwvakker uit Breda om het leven gekomen. De man bouwde mee aan de nieuwe attractie De Vliegende Hollander die de Efteling in 2006 opent.

De politie zei dat het slachtoffer aan het werk was op het dak van een tunnelbak. Door nog onbekende oorzaak stortte het dak in waardoor de man vier meter naar beneden viel. De hulpverlening kwam zeer snel op gang omdat de Efteling een eigen hulpdienst heeft. Desondanks overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie en de technische recherche stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Het publiek in de Efteling heeft niets gemerkt van het ongeval omdat het gebeurde op een afgeschermde bouwplaats.

Het 20 miljoen euro kostende spookschip De Vliegende Hollander moet de grootste en duurste attractie worden van de Efteling. Het publiek maakt er kennis met het VOC-schip van kapitein Willem van der Decken uit de Gouden Eeuw.

Het einde van het zomerseizoen 2005 verloopt voor de Efteling alles behalve vlekkeloos. Op 10 september kwam door een storing een van de karretjes van de Python, in de klim tot stilstand. Het wagentje zakte drie meter terug naar beneden. De 24 jaar oude achtbaan werd een aantal dagen buiten gebruik gesteld. Een paar dagen eerder moest een deel van het attractiepark enige tijd ontruimd worden omdat er aan de weg die vlak langs het park loopt, een gaslek was gevonden.

Reageer op dit artikel