nieuws

Eigen opleidingshotel voor ROC de Leijgraaf

Horeca

Het ROC de Leijgraaf in Noordoost Brabant heeft een eigen opleidingshotel. Hotel Dormylle in Mill wordt 28 oktober geopend. De Leijgraaf gaat nauw samenwerken met horecacomplex Fitland.

De exploitatie van het hotel komt in handen van Fitland. ROC De Leijgraaf levert leerlingen. Dat is in grote lijnen de samenwerkingsconstructie waar de twee organisaties zich voor vijf jaar aan hebben verbonden. Fitland is een evenementencomplex annex zalencentrum met een medisch centrum voor dagbehandelingen.

Het opleidingscentrum is met de deal de komende jaren verzekerd van permanente leerplekken voor leerlingen. ‘Je moet daarbij niet alleen denken aan stageplaatsen. De meerwaarde ligt ook in de praktijkgericht lesprogramma’s, die we in het hotel kunnen geven’, aldus Marga Hermes van ROC de Leijgraaf.

ROC De Leijgraaf verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en bedrijfscursussen in de regio Noordoost Brabant. Het opleidingsbedrijf heeft vestigingen in Cuijk, Mill, Oss, Uden en Veghel. Het nieuwe opleidingshotels wordt financieel ondersteund door Ceres, het Europees economisch stimuleringsprogramma Regio Noord-Brabant van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel