nieuws

Sinterklaasfeest speciaal voor volwassenen

Horeca

Wie het zat is zijn hoofd te breken over cadeaus, surprises en gedichten voor het sinterklaasfeest, kan dit jaar zijn heil elders zoeken. In de Amsterdamse Stadsschouwburg vindt voor de liefhebber het eerste sinterklaasgala voor volwassenen plaats. Het festijn is verboden voor kinderen en heeft een wel heel bijzondere goedheilig man in petto.

Dat liet de Stadsschouwburg woensdag weten. Acteur Hans Kesting hult zich in een sexy sinterklaasgewaad en zal met een stel strenge pieten de zaal op zijn kop zetten. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van ‘Zwarte Pieten Award’. In de weken voorafgaand aan het gala kunnen mensen bepalen wie in aanmerking komt voor de titel ‘Zwarte Piet 2005’.

Volgens een woordvoerder van het theater komen hiervoor personen in aanmerking die in het afgelopen jaar het nieuws hebben gehaald omdat ze iets niet goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend ontbreken ook de cadeautjes niet op het gala. Iedereen moet een pakje meenemen naar de show. Overigens is het de bedoeling dat de aanwezigen hun cadeau wel oprecht verdienen. Tijdens de voorstelling komen verder optredens voorbij van diverse artiesten en dj’s, is er een cursus schoorsteenklimmen, een lezing over hoe de economie ten onder gaat aan de hebzucht van enkelen en een gesprek over het gebruik van de roe.

Reageer op dit artikel