nieuws

Van der Valk hoeft geen belasting te betalen

Horeca

De gemeente Duiven ziet definitief af van het heffen van toeristenbelasting voor het nieuwe Van der Valk Hotel. Het hotelbedrijf dreigde eerder de voorgenomen bouwplannen in te trekken, wanneer de gemeente toeristenbelasting zou instellen.

Duiven heeft besloten Van der Valk tot 2013 vrij te stellen van toeristenbelasting. Eerder was de lokale politiek verdeeld over het plan het horecabedrijf vrij te stellen. Deze vrijstelling was overeengekomen bij het tekenen van het bouwcontract. De twee dwarsliggende lokale partijen zijn van koers veranderd na een gesprek met mensen ‘die er verstand van zaken hebben’, aldus De Gelderlander.

Het nieuwe hotel van Van der Valk komt langs de drukke autosnelweg A12. Met 146 kamers moet het één van de grootste hotels worden in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen.

Reageer op dit artikel