nieuws

Ameland schroeft toeristentax flink op

Horeca

De gemeente Ameland gaat de toeristenbelasting met 50 procent verhogen. Door toeristen in plaats van de huidige 0,67 euro per nacht 1 euro te laten betalen, hoopt het gemeentebestuur financiële problemen op te lossen.

Ameland schroeft toeristentax flink op

Dat meldde een zegsvrouw van de gemeente dinsdag. Ameland is door de provincie Friesland op de vingers getikt. Als de gemeente de problemen niet oplost, dreigt Friesland het eiland onder curatele te stellen.

Volgens de woordvoerder wil Ameland de kwaliteit van de toeristische voorzieningen waarborgen. Daarom moeten toeristen extra betalen. Naast belasting op overnachtingen, heft Ameland ook toeristenbelasting via de bootkaartjes. Ook die belasting gaat omhoog.

Reageer op dit artikel