nieuws

24 miljoen pizza’s bij Super Bowl

Horeca

De pizzabezorgers in de VS hadden het zondag 5 februari razend druk vanwege Super Bowl Sunday. Tijdens het grootste Amerikaanse sportevenement bestelden Amerikanen massaal pizza’s. Maar liefst 24 miljoen pizza’s werden er voor, tijdens of na de Super Bowl gegeten.

24 miljoen pizza’s bij Super Bowl

Uitgaande van een gemiddelde prijs van tien dollar per pizza betekent dit een pizzaomzet van 240.000.000 dollar. Niet alleen de pizzaboeren scoorden goed. Ook afhaalrestaurants konden rekenen op veel afzet. De US National Restaurant Association verwachtte vorige week dat er 8,4 miljoen belegde broodjes verkocht zouden worden en dat er ruim twee miljoen kipgerechten over de toonbank zouden vliegen. Daarnaast volgden meer dan twee miljoen Amerikanen de wedstrijd in een restaurant of café.

De finale van de veertigste Super Bowl ging tussen de Seattle Seahawks en de Pittsburgh Steelers. The Steelers wonnen. Het ging hierbij om de finale van de belangrijkste competitie van het American football. Ruim 150 miljoen kijkers volgden de wedstrijd op televisie.

Reageer op dit artikel