nieuws

Hogere jaarwinst voor Sligro

Horeca

Groothandel en supermarktketen Sligro heeft in 2007 een nettowinst behaald van 74 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 96 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Hogere jaarwinst voor Sligro

De resultaten zijn hoger dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een nettowinst van 63,4 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 92,5 miljoen euro. Begin januari maakte Sligro al bekend in 2007 een omzet te hebben gehaald van 2,066 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat bij de supermarktdivisie werd gedrukt door de ombouw van voormalige Edah-winkels. De groothandelstak van Sligro heeft in 2007 goed geboerd.

Sligro ziet de grootste onzekerheid voor 2008 bij de supermarktdivisie wegens de sterk stijgende prijzen voor voedingsmiddelen. Om de resultaten op peil te houden heeft Sligro maatregelen getroffen. Het bedrijf verwacht hiervan de financiële effecten te zien in de tweede helft van 2008.

Volgens Sligro is het nog te vroeg om betrouwbare uitspraken te doen over de verbeteringen in de supermarktdivisie. Daarom geeft Sligro voor 2008 geen prognose af.

De winst per aandeel is vorig jaar uitgekomen op 1,72 euro. Sligro wil over 2007 een dividend van 0,65 euro per aandeel uitkeren.

Reageer op dit artikel