nieuws

Horecabobo’s fietsen in Frankrijk

Horeca

De jaarlijkse Tour Culinair, waar Nederlandse horecabobo’s aan deelnemen, zal dit jaar niet in Nederland maar in Frankrijk plaatsvinden. De ‘netwerk-toerfietsclub’ bestaat 25 jaar en wil dit jubileum opluisteren met een tweedaagse toertocht in de Franse Champagnestreek.

Horecabobo’s fietsen in Frankrijk

De Tour Culinair, voor het eerst georganiseerd op 10 juli 1982, is een netwerk-toerfietsclub van vertegenwoordigers uit de branches horeca, recreatie en toerisme, met als doelstelling elkaar op informele en sportieve wijze te ontmoeten. Leden zijn allen vertegenwoordiger van een bedrijf, overheidsinstantie of organisatie.

Uiteraard dient elk lid een enthousiaste racefietser te zijn, die ritten van meer dan 100 km per dag met gemak aan kan. In de loop van de 25 jaar heeft dit selectiebeleid geleid tot een exclusief ledenbestand met grote namen als Cees Wiltschut (Restaurant De Zwethheul), Leo van Eeghem (Restaurant De Karpendonkse Hoeve), Paul Fagel (Restaurant Het Arsenaal), Henk Savelberg (Restaurant Vreugd & Rust), Luit Ezinga (Hostellerie Schuddebeurs), Jack Verhoek (Directeur Centraal Brouwerij Kantoor), Pieter Jan Biesheuvel (Voorzitter Bedrijfschap Horeca en voormalig CDA kamerlid) en Jeu Claes (Directeur Horeca Nederland). Paul Udo (Directeur Horeca Advies & Catering Udo) is de enige renner die alle eerdere 24 edities van de Tour Culinair heeft volbracht.

Elk jaar organiseert de Stichting naast de Tour Culinair ook een voorjaarsklassieker en een najaarsklassieker. De 25e editie van de Tour Culinair vindt plaats van 23 t/m 27 juni in en rond Epernay in Noord-Frankrijk.

Reageer op dit artikel