nieuws

Jamie Oliver verdient 11 miljoen euro

Horeca

Het bedrijf van Jamie Oliver, Sweet as Candy, heeft vorig jaar maar liefst 11 miljoen euro verdiend. Deze enorme winst werd binnengehaald met de verkoop van boeken, het maken van kookprogramma’s en het poseren in advertenties. De 11 miljoen euro is exclusief de inkomsten uit de succesvolle projectrestaurants Fifteen.

Jamie Oliver verdient 11 miljoen euro

Dat meldt het Britse vakblad Caterer & Hotelkeeper. Showkok Oliver zelf krijgt ruim 2 miljoen euro op de bankrekening bijgeschreven voor zijn activiteiten in 2004. Het jaar ervoor was dat nog geen 700.000 euro. Dat is dus een salarisverhoging van 185 procent. Oliver wordt gezien als één van de meest succesvolle ondernemers van Groot-Brittannië.

Deskundigen verwachten dat het inkomen dit jaar nog hoger uitkomt. De populariteit van Oliver is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen en zijn adviezen voor betere schoolmaaltijden heeft hem geen windeieren gelegd. Ook zijn uitrol van het concept Fifteen loopt als een speer.

Reageer op dit artikel