nieuws

Kolderiek conflict met grenshotel

Horeca

Een hotelier in Oostenrijk is gesommeerd het dak van zijn bedrijf aan te passen. Dit omdat het op Tsjechisch grondgebied hangt. De hotelier weigert vooralsnog zijn hotel te verbreken in deze krankzinnige zaak.

Kolderiek conflict met grenshotel

Het gaat hier om viersterrenhotel Guglwald van Dietmar Hehenberger. Het hotel is gevestigd in de Oostenrijkse plaats Guglwald, slechts enkele meters van de grens met buurland Tsjechië. Het probleem is dat bij regen het water van het hoteldak terechtkomt op Tsjechische grondgebied. Dit is niet toegestaan, zo bericht de lokale Tsjechische krant Lidove Noviny.

Zowel Oostenrijkse als Tsjechische autoriteiten hebben als compromis de hotelier gesommeerd een aanpassing te doen aan het dak. Hehenberger ziet hierin vooralsnog niets. Hij wijst op de zonpanelen die op het hoteldak zijn bevestigd. Wanneer het dak wordt aangepast, werken de peperdure panelen niet meer.

Hehenberger op zijn beurt eist dat Oostenrijkse autoriteiten de zaak binnen drie weken oplossen. Lukt dat niet, dat stapt de hotelier naar de rechter. ‘Ik heb het probleem niet gemaakt. Waarom moet ik betalen voor andermans fouten’, vraagt Hehenberger zich af.

Reageer op dit artikel