nieuws

KPN-topman wil hotelboot

Horeca

Dordrecht moet een hotelboot krijgen. Dit om meer toeristen te trekken naar de waterrijke stad. Dit vindt Ad Scheepbouwer, KPN-topman en voorzitter van de Economische Adviesraad Dordrecht.

KPN-topman wil hotelboot

Dat meldt het AD. Scheepbouwer vindt dat een hotelboot een goede tijdelijke oplossing is om het gebrek aan hotelruimte op te lossen. Dordrecht bevindt zich momenteel in een fase waarin diverse hotelcomplexen in aanbouw zijn. Zo komt er een nieuw zakenhotel en een nieuw stadshotel in de 118.000 inwoners tellende stad.

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat de Dordtse horeca in het nieuws is. Eerder deze maand werd bekend dat in het centrum van de Zuid-Hollandse stad veel horecazaken in de verkoop staan. De slechte bereikbaarheid van het centrum zou hierbij een belangrijke rol spelen.

Scheepbouwer is een geboren en getogen Dordrechtenaar. Hij beschikt over enige ervaring in de horeca. Zo werkte Scheepbouwer als 16-jarige als kelner op een schip en sprong hij regelmatig bij als barkeeper. Na een wereldreis over zee besloot hij voor ander werk te kiezen. Sinds 2001 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN.

Reageer op dit artikel