nieuws

‘Kroket moet kort en dik zijn

Horeca

Nederlanders houden van korte en dikke kroketten. De rundvleeskroket is de meest favoriete kroketsoort van het land. Dat blijkt uit het Grote Kroketten Onderzoek van leverancier Cold Food.

‘Kroket moet kort en dik zijn

De resultaten zijn bekendgemaakt tijdens de Horecava in Amsterdam. Daaruit blijkt dat maar liefst 45 procent van de 2500 ondervraagden de voorkeur geeft aan korte en dikke kroketten. 15 procent kiest voor een lange en dunne variant van de populaire snack.

Automatiek

In de top-5 van favoriete soorten staat de rundvleeskroket met 39 procent bovenaan. De vleeskroket staat met 33 procent op nummer twee, gevolg door de kalfsvleeskroket (13 procent). De goulashkroket ‘scoort’ 7 procent, de satékroket 5 procent.

De kroket wordt het vaakst gegeten op de broodje. 59 procent consumeer de snack met een kadetje. 23 procent eet de kroket ‘los in de hand’ en 18 procent in combinatie met frites. De cafetaria is met 45 procent de meest favoriete plek waar de kroket buitenshuis wordt gekocht. Gevolgd door de school of werk (31 procent) en de automatiek (24 procent).