nieuws

Lekker en Iens ook op Tomtom

Horeca

Tegelijk met de presentatie van de nieuwste papieren Lekkergids heeft uitgeverij Sanoma nog een andere, modernere versie gelanceerd, speciaal voor de TomTom, Garmin of Mio navigatieapparatuur. Ook restaurantgids Iens werkt aan een dergelijke uitgave.

Lekker en Iens ook op Tomtom

Lekker heeft de dienst kant en klaar: ‘MyPoi Lekker’, oftewel: alle 500 restaurants uit de gids als ‘waypoint’ of ‘Place Of Interest’ (Poi), te gebruiken met de navigatieapparatuur. Eventueel zijn ook Lekkerranking, openingstijden, telefoonnummer en andere relevante informatie op te roepen.

Lekker-logo

Wouter Verkennis, uitgever Special Interest bij Sanoma Uitgevers, wil met ‘MyPoi Lekker’ een extra dimensie aan het blad toevoegen. ‘Naast het ranken van de restaurants voor onze lezers stellen we hen nu ook in staat gemakkelijk te navigeren naar het Lekker-restaurant van hun keuze.’

Met ‘MyPoi Lekker’ ziet de gebruiker ook in gebieden waar hij niet bekend is waar de betere restaurants liggen, want alle restaurants worden met een speciaal Lekker-logo aangeduid op de kaart van je navigatieapparaat. ‘Een extra beloning voor die restaurants die zich door hun inzet een plek in Lekker 2008 verworven hebben’, vindt Verkennis.

Iens

Bij Iens zijn ze nog net niet zo ver als Lekker, maar dat scheelt niet veel als het aan oprichtster Iens Boswijk ligt.

Boswijk heeft inmiddels gesprekken gevoerd met grote telefonieaanbieders als KPN en Vodafone om een soortgelijke service voor de mobiele telefoon te ontwikkelen, zegt ze in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel