nieuws

Online vacatures horeca & toerisme sterk gestegen

Horeca

Het aantal vacatures op internet is binnen de sector horeca & toerisme de afgelopen twee jaar nog niet zo hoog geweest als nu. Dat blijkt uit de Monster Employment Index van Monsterboard.nl

Online vacatures horeca & toerisme sterk gestegen

De cijfers over juni 2011 tonen een stijging van het aantal online-vacatures in de horeca van 22 punten (13 procent) vergeleken met juni 2010. Vergeleken met de maand mei is het aanbod 7 punten gestegen.

Gekeken naar het aanbod van vacatures online in alle branches, is er sprake van een lichte daling ten opzichte van de maand mei van dit jaar. In mei stond de index op 98, in juni daalde die 1 punt naar 97. Wel is er nog steeds sprake van een lichte groei ten opzichte van juni vorig jaar. Ook dat verschil is 1 punt.

Behalve in horeca & toerisme gaat het vergeleken met vorige maand ook goed met het aantal online vacatures in de sectoren transport & logistiek (+ 10 punten) en de publieke sector (+7). De gezondheidszorg (-7), de agrarische sector (-3) en de bouwsector (-3) zitten in zwaar weer.

De Monster Employment Index is een barometer voor de online arbeidsmarkt in vijf Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden (227 miljoen Europeanen). De barometer is een maandelijkse analyse naar de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio’s en beroepsgroepen.

Reageer op dit artikel