nieuws

Opkoper inboedel De Librije leeft in waanwereld

Horeca

De kans is zeer groot dat de opkoper van de inboedel van driesterrenrestaurant De Librije, Apeldoorner Leo Peeters, de spullen niet gaat betalen. Peeters zegt zelf problemen te hebben met de kredietverstrekking door zijn bank. Veilingmeester Cees Lubbers zegt dat Peeters in een waanwereld leeft.

Opkoper inboedel De Librije leeft in waanwereld

Leo Peeters kocht eind juli voor 50.000 euro aan spullen van het Zwolse toprestaurant De Librije tijdens een door Jonnie en Thérèse Boer gehouden veiling, uitgevoerd door veilingmeester Cees Lubbers. Hij wilde het meubilair gebruiken voor een nieuw restaurant in Apeldoorn. Daags na de veiling kon hij echter het bedrag niet betalen, zodat de voorgereden vrachtwagen met de inboedel weer uit Apeldoorn vertrok richting Zwolle.

Peeters zegt in een reactie in het AD dat hij problemen heeft met de kredietverstrekking door zijn bank. Peeters heeft er alle vertrouwen in dat hij binnenkort geld heeft. ‘Als de gemeente me eindelijk een vergunning verstrekt, dan zullen de betrokken investeerders met geld en borgstellingen komen’, aldus Peeters.

Veilingmeester Lubbers zegt er weinig vertrouwen in te hebben dat de nieuwe eetgelegenheid van Peeters in september de deuren opent. ‘Ik heb het pand gezien. Het is nog een gigantische bouwval. Ik ben samen met Peeters naar de bank gegaan. Daar hebben we een gesprek gehad, waaruit ik maar één conclusie kon trekken: de bank verstrekt geen geld aan deze man.’

Wanneer Peeters het verschuldigde bedrag niet kan ophoesten, worden de door hem gekochte spullen opnieuw geveild. Wanneer de opbrengst dan lager is, moet Peeters het verschil bijleggen. De veiling van De Librije werd gehouden omdat het toprestaurant grootscheeps gaat verbouwen. Het hele interieur wordt daarbij vervangen. De veiling leverde totaal 80.000 euro op. Eind september gaat de driesterrenzaak weer open.

Reageer op dit artikel