nieuws

Paarlberg ontkent contacten met Holleeder

Horeca

Horecaman, maar bovenal vastgoedbelegger, Jan-Dirk Paarlberg heeft vrijdag voor het gerechtshof in Amsterdam als getuige ontkend dat hij meer dan enkele toevallige contacten heeft gehad met Willem Holleeder. Hij is nooit door hem onder druk gezet of als stroman gebruikt, zo benadrukte hij in zijn verklaring.

Paarlberg ontkent contacten met Holleeder

Paarlberg, eigendom van onder andere restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en Hotel 717 in Amsterdan, heeft volgens justitie circa 17 miljoen euro van vastgoedmagnaat Willem Endstra doorgesluisd naar onder meer de Antillen en Zwitserland.

Het zou gaan om door Holleeder van Endstra afgeperst geld. Volgens Paarlberg klopt er niets van het hele verhaal. Geld dat hij van Endstra heeft ontvangen, bestond uit reguliere schuldbetalingen. Paarlberg en Endstra (doodgeschoten in 2004) hadden zakelijke betrekkingen. Paarlberg wilde die destijds verbreken.

Het verhoor van Paarlberg is een voortzetting van 21 januari. Ook toen wees hij iedere betrokkenheid bij de afpersing van Endstra af.

Reageer op dit artikel