nieuws

Topman Accor Hotels onder vuur

Horeca

Bestuursvoorzitter Jean-Marc Espalioux van het Franse hotelbedrijf Accor krijgt geen nieuw contract. Hij zou niet aan de verwachtingen van commissarissen voldoen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).

Topman Accor Hotels onder vuur

Het FD zegt zich te baseren op Franse en Duitse media. Volgens die media zijn de commissarissen en oprichters Paul Dubrule en Gérard Pélisson ontevreden over de managementstijl van Espalioux. Hij zou te afstandelijk zijn ten opzichte van de franchisenemers en zich te weinig met de dagelijkse bedrijfsvoering bemoeien. Een nieuw contract, als zijn termijn in januari volgend jaar afloopt, zit er dan ook waarschijnlijk niet in.

Espalioux staat sinds 1997 aan het hoofd van Accor. Als mogelijk opvolger wordt Club Med-topman Henri Giscard d’Estaing genoemd. Accor is voor 28,9 procent eigenaar van branchegenoot Club Med. Het Franse Accor is de op drie na grootste hotelondernemer ter wereld met vierduizend hotels, waaronder de ketens Sofitel, Mercure, Novotel en Ibis.

De kritische commissarissen Dubrule en Pélisson hebben samen een belang van 3,5 procent in de onderneming. Ook op hen zou kritiek zijn, zo meldt het FD. De grootste aandeelhouder van Accor is de staatsbank Caisse des Dépôts et de Consignation, met een aandeel van 7,6 procent.

Reageer op dit artikel