nieuws

Waspropje weg

Horeca

Omdat een plastic capsule niet dezelfde afsluitende werking heeft als lood, wordt de kurk tegenwoordig vaak met zo’n klein waspropje bedekt. Dit is nogal eens te zien op flessen Californische wijn.Het driebenige dopje wordt op de hals van de fles geplaatst. De mesjes aan de binnenzijde snijden de was rondom los door een draaiende beweging […]

Waspropje weg

Omdat een plastic capsule niet dezelfde afsluitende werking heeft als lood, wordt de kurk tegenwoordig vaak met zo’n klein waspropje bedekt. Dit is nogal eens te zien op flessen Californische wijn.
Het driebenige dopje wordt op de hals van de fles geplaatst. De mesjes aan de binnenzijde snijden de was rondom los door een draaiende beweging te maken. Bij het optillen van de Wax Remover zit het waspropje in de dop. Het valt er na een druk op de knop aan de bovenzijde vanzelf uit. De spiraal van de kurkentrekker is nu beter in de kurk te zetten. Het waspropje kan de levensduur van de kurkentrekker verkorten als het niet vooraf wordt verwijderd.De Wax Remover is verkrijgbaar in zwart en blauw en kost ƒ50,-.

Voor informatie: Screwpull Nederland, Veldhoven. Tel. (040) 254 98 48.