nieuws

KHN: ‘Vakbonden zijn eisen bij pensioen uit oog verloren

Horeca

Vakbonden hebben in het pensioenoverleg bepaalde eisen eenvoudigweg uit het oog verloren. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten in een reactie op het mislukken pensioengesprekken tussen werkgevers en –nemers.

KHN: ‘Vakbonden zijn eisen bij pensioen uit oog verloren

‘Zoals verwacht heeft het overleg niet geleid tot resultaat. KHN is van mening dat de bonden bepaalde eisen eenvoudigweg uit het oog verloren zijn’, aldus KHN in een reactie.

KHN wijst er in haar verklaring op dat er in de horeca veel kleine pensioenen zijn en dat het juist daarom van belang is om de eigen premie naar het eigen pensioen te laten vloeien. ‘Die voorwaarden zijn misschien uit beeld verdwenen bij de werknemersbonden’, aldus KHN.

KHN zegt het te betreuren dat de onderhandelingen zijn vastgelopen en gaat zich nu beraden op de volgende stappen ‘om de branche verder te helpen op dit dossier’. KHN stelt dat het zich richt op een voor elke horecawerknemer te begrijpen pensioen. Een pensioen volgens het principe eigen premie naar eigen pensioen.

Reageer op dit artikel