nieuws

McDonalds: ‘Winnen Award enorme eer

Horeca

We zijn erg blij dat wij de winnaar zijn geworden van de Foodservice Award. Als grootste hore- cabedrijf van Nederland is het een enorme eer als verschillende partijen in de branche ons weten te waarderen op datgene wat we iedere dag doen, namelijk het maximale om onze gasten, zo’n 3 mil- joen per week, een gevoel van ‘altijd goed en altijd welkom’ te geven.

McDonalds: ‘Winnen Award enorme eer

Dat zegt Debbie de Wagenaar, directeur corporate communicatie van McDonald’s Nederland.

McDonald’s was een van de winnaars van de eerste FoodService Awards van Nederland. In de overallranglijst voert het fastfoodbedrijf de boventoon ten opzichte van La Place, Hutten Catering, Ikea en Shell Tankstations. McDonald’s kreeg in de categorie outlets een overallscore van 7,88, waarbij het op twee van de vijf beoordelingscriterea zelfs ruim boven dit cijfer uitkwam.

De Wagenaar roemt alle medewerkers van McDonald’s voor de inzet. ‘We doen het niet alleen, maar samen met onze 17.000 medewerkers, onze franchisenemers en onze vaste leveranciers, zodat onze gasten iedere dag weer van de krachtige formule van McDonald’s kunnen genieten met producten van goede en constante kwaliteit.’
Ze zegt ook blij te zijn ‘dat de branche ons weet te waarderen om ons innovatief vermogen op het gebied van producten en kwaliteit’. ‘Maar ook wat betreft duurzaamheid zetten we iedere dag weer belangrijke stappen. En dat allemaal omdat onze gasten dat van ons verwachten. Hierbij gaan we uit van onze eigen kracht.’

Wat betreft het beoordelingscriterium innovativiteit gaan La Place en Shell Tankstations schouder aan schouder. Zij delen met een score van 7,73 de eerste plaats. Ook het innovatief vermogen van McDonald’s wordt op waarde geschat. Hierdoor eindigt McDonald’s ook bij dit onderdeel in de top-3.

Met een aanzienlijke voorsprong van meer dan een half cijferpunt steekt McDonald’s qua operational excellence met kop en schouders boven het concurrentieveld uit. Niettemin geven ook La Place en Ikea hun visitekaartje op dit onderdeel af. Hoewel het merendeel van de formules een beoordeling van een cijfer 7 of hoger haalt, blijken de onderlinge verschillen relatief klein.

Reageer op dit artikel