nieuws

Goed pinksterweekend voor pretparken

Horeca

De Nederlandse attractieparken hebben in het pinksterweekend veel publiek getrokken. Vooral het goede weer op Eerste Pinksterdag zorgde voor grote aantallen bezoekers. Aantallen die ook veel hoger lagen dan vorig jaar het geval was.

Goed pinksterweekend voor pretparken

Dat de pretparken het dit jaar veel beter deden dan vorig jaar, wordt bevestigd door de Club van Elf, waarbij achttien grote dagattractiebedrijven in Nederland zijn aangesloten. In 2014 was het met Pinksteren zulk mooi weer dat veel mensen voor het strand kozen, laat een woordvoerster van de club in het AD van 27 mei weten.

De zaterdag viel dit jaar in sommige delen van het land wat tegen, maar uiteindelijk lieten de parken allemaal een toename van de bezoekersaantallen zien in vergelijking met vorig jaar. Die toename varieerde van 5 tot soms wel 65 procent.

Madurodam
De Club van Elf verstrekt geen gegevens over aantallen bezoekers. Maar Madurodam bijvoorbeeld zegt in het AD 11.500 bezoekers te hebben gehad; 61 procent meer dan vorig jaar met Pinksteren.

Reageer op dit artikel