nieuws

Grootste stijgers en dalers Top 100 Grootste Bedrijven en Merken

Horeca 24075

In de ranglijst met de grootste horecabedrijven van Nederland zitten flinke verschuivingen in de omzetten. Dat loopt van halveren van de omzet bij Amsterdam Village Company tot dik veertig procent erbij voor La Cubanita.

Grootste stijgers en dalers Top 100 Grootste Bedrijven en Merken

41,5 procent stijgt de omzet bij La Cubanita om precies te zijn, van 29,7 miljoen euro in 2014 naar 42 miljoen euro in 2015. Een nette prestatie van mede-eigenaar Roland Hogenelst. En dan verwacht hij dit jaar nóg eens 20 procent te groeien.

la Cubanita is hiermee procentueel de snelste groeier in de lijst, op de voet gevolgd door Domino’s Pizza met een plus van 39,5 procent en Park Plaza Hotels met 30 procent meer omzet dan in 2014. Zie de afbeelding hieronder voor de volledige top-10 snelste groeiers.

Waar bedrijven sterk in omzet groeien, zijn er meestal ook bedrijven die de omzet fors zien teruglopen. De hardste klap, procentueel gezien, kreeg Amsterdam Village Company van Paul Hermanides. De omzet halveerde bijna, van 15 miljoen in 2014 naar 8,4 miljoen euro in 2015, min 43,8 procent. Ook De Librije daalde met bijna een kwart in omzet, net als Steigenberger Hotel Group. 

> Bekijk hier de complete Top 100 Grootste Merken en Bedrijven inclusief analyses.

Reageer op dit artikel