Utrecht voert polsbandjes voor historische binnenstad in

Utrecht voert polsbandjes voor historische binnenstad in

Utrecht voert in de historische binnenstad vanaf donderdag speciale polsbandjes in als coronatoegangsbewijs. Hiermee hoopt de gemeente tegemoet te komen aan de wens van de horeca. 'Wij zijn blij dat we op deze manier de werkdruk in de horeca kunnen verlichten en dat de doorstroom aan de deur soepeler zal verlopen', zegt verantwoordelijk wethouder Klaas Verschuure.

De polsbandjes gaan gelden in het weekeinde en voor het gebied binnen de singel, de aanloopstraten naar de historische binnenstad en de pleinen in het centrum. De bandjes kunnen worden opgehaald na het tonen van een geldig coronatoegangs- en een legitimatiebewijs. De gemeente gaat per dag met verschillende kleuren en teksten werken om het risico op fraude zo klein mogelijk te maken.

Naast polsbandjes ook QR-code

De controle aan de deur blijft ook bestaan. 'Bezoekers kunnen zowel met polsbandjes als met de CoronaCheck-app toegang krijgen. Het polsbandje is een hulpmiddel en geen vervanging van de QR-code. Het is een manier om de controle aan de deur voor horecaondernemers en -personeel te versnellen en vereenvoudigen. Wij blijven steekproefsgewijs controleren of de controle op het coronatoegangsbewijs in de horeca goed verloopt. Indien nodig treden wij handhavend op', waarschuwt de wethouder.

Andere steden gingen Utrecht al voor. Daar maakte het uitgaanspubliek veelvuldig gebruik van de bandjes.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.