Gouden Veer voor Holiday Inn IJmuiden

Gouden Veer voor Holiday Inn IJmuiden

Het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach heeft de Gouden Veer in ontvangst genomen omdat zij zich dit jaar uitzonderlijk heeft ingezet voor mindervalide mensen. Zo heeft het hotel de toegankelijkheid van het strand verbeterd. Mindervaliden profiteren daarvan.

Tot begin 2007 was het voor rolstoelers en scootmobielrijders heel moeilijk om het strand van IJmuiden aan Zee te bereiken. Nu biedt het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach haar faciliteiten aan zodat het strand toegankelijk is voor iedereen.

Mensen in een rolstoel kunnen via de lift in het hotel de boulevard bereiken en gebruik maken van het mindervalidentoilet in het hotel. Op het strand is geen aangepast toilet aanwezig.

Het hotel heeft meerdere voorzieningen voor mindervalide gasten. Er zijn aangepaste toiletten op de begane grond en er zijn mobiele rollerbanen aanwezig zodat trapjes geen belmmering hoeven te zijn. Eén van de suites is compleet aangepast met brede deurposten, geen drempels, aangepast toilet, ruime badkamer en een alarmsysteem.

Nieuw in het hotel is het hoorsignaleringssysteem voor doven en slechthorenden, dat is geïnstalleerd door het bedrijf Zorgexpert. Onder andere is er bij de receptie een ‘soundshuttle’ geïnstalleerd, waardoor gasten de receptionist beter kunnen horen.