nieuws

Ierse Jurys Inns wil Europa veroveren

Hotel

De Ierse budget hotelketen Jurys Inns wil de komende tien jaar in 120 steden in Centraal en Oost-Europa hotels openen. De voorbereidingen voor een eerste hotel in Boedapest zijn in volle gang.

Ierse Jurys Inns wil Europa veroveren

Moederbedrijf Quinlan Private, een Ierse investeringsmaatschappij, is druk bezig de benodigde 400 miljoen euro die nodig is voor de Europese expansie bij elkaar te sprokkelen.

Niall Geoghegan, CEO van Jurys Inns wil dat de keten van ‘premium budgethotels’ binnen een paar jaar het huidige aantal van 22 locaties moet verdrievoudigen. Hij zegt dit in The Irish Times, meldt Hotel Magazine.

Benelux

De eerste dertien locaties zijn al aangewezen, tot nu toe is alleen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest daadwerkelijk begonnen met de bouw. Daarnaast komen er hotels in Polen Tsjechië en Slowakijë.

Geoghegan onderzoekt de mogelijkheden voor hotels in de Benelux en Duitsland, en wil ook graag naar Rusland, Croatië, Slovenië, Bosnië en de Baltische Staten.

Ambitieuze plannen

Naast de Europese uitbreidingen opent Jury Inns vóór eind 2009 acht nieuwe hotels in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, en heeft nog eens 35 steden op de Britse eilanden aangewezen waar ze graag een hotel wil.

Jury Inns wisselde afgelopen zomer van eigenaar, toen Quinlan Private de keten kocht van de Ierse familie Doyle. Meteen na de overname werd duidelijk dat de investeerder ambitieuze plannen had. De keten verwacht dit jaar een omzet van 177 miljoen euro te behalen, tegenover 159 miljoen vorig jaar.

Reageer op dit artikel