nieuws

Langdurige jacht op illegalen in hotels

Hotel

Hotels worden al maanden door de vreemdelingenpolitie gebruikt bij het opsporen van illegalen. Volgens de politie werken hotels vrijwillig mee. Hoteliers zeggen niets te weten van vrijwillige deelname.

Langdurige jacht op illegalen in hotels

Onder het motto ‘veiligheid is de zorg van iedereen’ zoekt de vreemdelingenpolitie naar illegalen in hotels. Aan het project, dat in april dit jaar is gestart, werken hotels mee in de regio Twente, Kennermerland en Friesland.

Volgens de politie gaat het om een vrijwillige deelname van de logiesbedrijven. Hotels laten andere geluiden horen.

‘De vreemdelingenpolitie had een afspraak gemaakt en kwam ons vertellen dat we moesten meewerken’, aldus een hotelmanager uit Friesland, die anoniem wenst te blijven, in het Algemeen Dagblad.

Een ander hotel in Twente laat weten dat er veel komt kijken bij het bijhouden van gegevens voor de vreemdelingenpolitie. ‘Behalve het noteren van adressen, telefoonnummers, paspoort- en visumgegevens, moesten we kopieën maken van de identiteitsdocumenten, die we dan moesten doorfaxen. Dat was een tijdrovende klus, die gemakkelijk anderhalf tot twee uur in beslag nam’.

Volgens justitie gaat het om het intensievere beleid dat justitie voert voor de opsporing van illegalen. Daarnaast hoop de politie met deze opsporingsmethode in hotels meer zicht te krijgen op buitenlandse criminelen die hotels gebruiken als uitvalsbasis.

Reageer op dit artikel