nieuws

Vier hotels in race voor Amsterdamse hotelaward

Hotel

Vier hotels dingen mee naar de tweede HotAm, de Amsterdamse prijs voor spraakmakende hotels in de stad. Kanshebbers zijn het nieuwe Mint Hotel, Casa 400, het Conscious Hotel en het Cocomama Boutique Hostel.

Vier hotels in race voor Amsterdamse hotelaward

De eerste HotAm ging in 2009 naar Hotel Zuiver dat onderdeel uitmaakt van het wellnesscentrum Spa Amsterdam Zuiver aan de rand van het Amsterdamse Bos. De twee andere genomineerden waren toen Het Fashion Hotel van WestCord en het CitizenM Hotel.

De HotAm is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Deze wil de recent gerealiseerde en de meest bijzondere hotelontwikkelingen extra onder de aandacht brengen. De prijs wordt op woensdag 8 juni uitgereikt tijdens de vastgoedbeurs Provada in de Rai in Amsterdam. De winnaar krijgt de Award overhandigd van Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken van Amsterdam.

Amsterdam telt ongeveer 370 hotels met samen 22.000 kamers en 45.000 bedden. In 2010 trok de stad 5,3 miljoen hotelgasten goed voor 9,7 miljoen overnachtingen; de helft van alle overnachtingen in Nederland!

Zie ook Misset Horeca Live

Amsterdamse Hotelloods over hotelbouw in de hoofdstad

Reageer op dit artikel