nieuws

Inbrekers gebruiken b&b als uitvalsbasis

Hotel

Alle leden van Bed & Breakfast Nederland hebben een brief ontvangen waarin ze worden gewezen op gasten die mogelijk lid zijn van inbrekersbende. Steeds vaker gebruiken inbrekers bed & breakfast en pensions als uitvalsbasis.

Inbrekers gebruiken b&b als uitvalsbasis

Aanleiding van de brief is een verzoek van de politie in Friesland om uit te kijken naar verdachte inbrekers. Leden van deze bendes, veelal afkomstig uit Oost-Europa, maken steeds vaker gebruik van kleinschalige logiesbedrijven.

Volgens een politiezegsman gaat het om pensiongasten die in het holst van de nacht de accommodatie verlaten om op roverspad te gaan, en vervolgens weer terugkeren. Leden van Bed & Breakfast Nederland zijn inmiddels ingelicht over de werkwijze van deze gasten.

Ook Recron, de branchevereniging voor recreatieondernemers, heeft haar leden geïnformeerd. Ook campings worden regelmatig gebruikt als uitvalsbasis door deze inbrekers. Met name kleine recreatieondernemers hebben hier last van.

Reageer op dit artikel