nieuws

Conservatorium Hotel eindelijk open

Hotel

De oorspronkelijke datum werd niet gehaald, maar deze week opende het Amsterdamse Conservatorium Hotel eindelijk de deuren. General Manager Madelon Boom overhandigde symbolisch een kamersleutel aan een buurtbewoner. Een van de motto’s van het hotel is dat ze het monumentale pand willen teruggeven aan de stad.

Conservatorium Hotel eindelijk open

Lang werd geen exacte openingsdatum genoemd, de mensen achter Conservatorium Hotel wisten dat op drie jaar verbouwen niet exact een datum te bepalen is. Recent werd 11-11-11 als beoogde opening genoemd, dat werd niet gehaald.

‘Ik ben absoluut verheugd eindelijk te kunnen zeggen dat we geopend zijn en dat we gasten welkom heten’, zegt Boom. ‘Buiten de unieke faciliteiten zijn we in staat een prachtig ontworpen hotel te laten zien en hebben we een heel professioneel en vriendelijk team kunnen aantrekken dat het hotel tot leven zal brengen.’

The Set hotels

Conservatorium Hotel is eigendom van de Israëlische zakenman Alfred Akirov, die onder de naam Alrov Luxury Hotels een collectie luxury lifestyle hotels genaamd The Set Hotels heeft in Israel, Amsterdam, Londen en Parijs bezit.

Het hotel is gehuisvest in een 115 jaar oud pand, dat oorspronkelijk als Rijksspaarbank werd gebouwd. Meest recent huisde het Sweelinck Conservatorium er, waar de naam van het hotel een verwijzing naar is.

Het hotel heeft 129 kamers, een 1.000 vierkante meter wellnesskelder, een brasserie en een restaurant. De culinaire invulling wordt verzorgd door Schilo van Coevorden.

In Misset Horeca 29 van 2 december stond een uitgebreide reportage van Conservatorium Hotel.

Reageer op dit artikel