nieuws

Doek valt voor Orient Express

Hotel

Na meer dan 125 jaar valt het doek voor de wereldbefaamde Orient Express. De treinverbinding is het slachtoffer geworden van de low-budget luchtvaartmaatschappijen en de hoge snelheidslijnen.

Doek valt voor Orient Express

De eerste Oriënt Express reed in 1883 van Parijs – via Straatsburg, Wenen en Boekarest – naar de Zwarte Zeekust. De trein heeft diverse logies wagons en restauratie-coupes waar reizigers kunnen genieten van ontbijt, lunch of diner.

De trein werd beroemd dankzij Agatha Christie’s boek uit 1934: Murder on the Orient Express. De huidige Oriënt-Express was niet meer dan een schim uit het verleden. De trein verbond de laatste jaren Straatsburg met Wenen, schrijft AD Reiswereld.

In november 2010 rijdt de trein nog een keer tussen Amsterdam en Venetië.

Reageer op dit artikel