nieuws

Drie hotels in finale Dutch Hotel Award 2011

Hotel

Hotel Casa 400 uit Amsterdam, het Postillion Hotel uit Utrecht en het Townhouse Hotel uit Maastricht nemen het tegen elkaar op in de finale van de Dutch Hotel Award 2011.

Drie hotels in finale Dutch Hotel Award 2011

Hotel Savarin uit Rijswijk en Conferentiecentrum Woudschoten uit Zeist wisten niet op te boksen tegen de drie finalisten en dingen niet meer mee naar de prestigieuze hotelmanagementprijs.

De vijf hotels presenteerden zich afgelopen donderdag aan de voltallige jury in de Hotelschool Den Haag. Tijdens de bijeenkomst stak Papendal, de winnaar van vorig jaar, de hotelteams een hart onder de riem.

Belangrijke prijs

Stella van der Sluis, directeur van hotel- en congrescentrum Papendal, gaf het belang van de prijs aan voor haar bedrijf. ‘Meedoen aan de Dutch Hotel Award heeft ons managementteam sterker gemaakt en heeft ons bedrijf nadrukkelijk op de kaart gezet als congrescentrum en hotel voor een brede doelgroep. Voorheen werden wij vooral met de sportwereld geassocieerd.’

Juryvoorzitter Bas Tolmeijer was onder de indruk van de presentaties van alle vijf hotels. ‘De deelnemers hadden de opdracht goed begrepen. Het is een managementprijs en alle finalisten presenteerden zich nadrukkelijk als team. De uitwerking van het thema selfservice was goed uitgewerkt en de creativiteit was hoog. De keuze voor de drie finalisten was moeilijk, maar ze zijn wel unaniem door de jury verkozen.’

Laatste opdracht

De drie overblijvende finalisten worden op 26 mei door de jury bezocht en krijgen dan twee uur de tijd hun presentatie toe te lichten en de jury een rondleiding te geven. Tot slot moeten de managementteams nog een last minute opdracht uitvoeren. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 8 juni.

De eerdere winnaars van de Dutch Hotel Award zijn:

2010: Papendal, Arnhem

2009: De Zon, Ommen

2008: Eden American Hotel, Amsterdam

2007: Chateau St. Gerlach, Valkenburg

2006: Des Indes, Den Haag

2005: Beaumont, Maastricht

2004: Delta Hotel Vlaardingen