nieuws

Duitse hotels prijzig bij WK

Hotel

Net als tijdens de Olympische Winterspelen in het Italiaanse Turijn afgelopen februari schroeven hotels ook tijdens het WK Voetbal in Duitsland de kamerprijzen flink op. De prijsverhogingen kunnen oplopen tot wel 150 procent.

Duitse hotels prijzig bij WK

Vanaf 9 juni tot en met 9 juli vindt het grootste voetbalevenement plaats bij onze oosterburen. Nu al is Duitsland en de omliggende landen, waaronder Nederland, flink in de ban van het sportfestijn. Voor de horeca in Duitsland betekent het WK een forse omzetstijging.

Deze stijging komt er niet alleen door goede hotelbezettingen, ook de opgeschroefde kamerprijzen helpen een handje bij het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Zo vraagt Hotel Berlin in Leipzig bijna 750 euro voor drie overnachtingen. Normaal ligt de prijs zo rond de 320 euro.

Een woordvoerder van het hotel is open en eerlijk over de tariefsaanpassing. ‘Wij hanteren speciale WK-tarieven. We vragen een toeslag voorafgaand aan de dagen als er een wedstrijd wordt gespeeld’, aldus een zegsman in De Telegraaf. Oranje speelt op 11 juni het eerste WK-duel in Leipzig.

Of Duitse hotels ook flink van Nederlandse gasten gaan profiteren, is nog maar de vraag. Veel Nederlanders kiezen waarschijnlijk voor goedkopere campings in plaats van peperdure hotels. Wie toch een hotelkamer wil hebben, moet goed zoeken en flink in de buidel tasten.

Reageer op dit artikel