nieuws

Dutch Hotel Award gestolen uit Eden American

Hotel

Onbekenden hebben de Dutch Hotel Award gestolen uit de lobby van het Eden Amsterdam American hotel. General manager Claire van Campen ontdekte de diefstal even na 16.00 uur uur dinsdagmiddag. Het American won de prijs in 2008.

Dutch Hotel Award gestolen uit Eden American

De directie van Eden zegt ‘geschokt en boos’ te zijn. ‘Wie doet nou zoiets’, zegt gm Claire van Campen in een eerste reactie. Voor zover nu bekend heeft niemand iets gemerkt van de roof. De directie gaat voorlopig uit van een ordinaire diefstal door buitenstaanders. ‘Iemand heeft kennelijk in een onbewaakt ogenblik kans gezien de prijs weg te halen’.

Prijs zat goed vast

De award zat weliswaar stevig vastgeklonken aan een muur in de lobby van het American, maar met een eenvoudige schroefboor is het object in een handomdraai te verwijderen. Van Campen: ‘De daders moeten goed voorbereid en snel te werk zijn gegaan’.

Camera’s

Mogelijk is de diefstal door de bewakingscamera’s vastgelegd en leidt zo het spoor naar de daders. Het management bekijkt later vandaag of morgen de beelden.

Belangrijke vakprijs

De Dutch Hotel Award is een van de belangrijkste vakprijzen in de hotellerie. De award wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt aan het beste hotelmanagementteam van Nederland. In 2008 won het befaamde hotel aan het Leidseplein de prijs. De inschrijvingstermijn voor de 2010 editie sluit eind deze week. De award bestaat uit een verchroomde plakette van staal met daarop een kussen van kristalglas.

Reageer op dit artikel