nieuws

Eden Oranje Hotel Leeuwarden 130 jaar

Hotel

Het Eden Oranje Hotel in Leeuwarden bestaat 130 jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert het hotel een lezing, expositie en een nostalgisch diner in het restaurant van het hotel, Van Buren. De expositie over de hotelgeschiedenis is tot 28 november te zien in het hotel.

Eden Oranje Hotel Leeuwarden 130 jaar

De basis voor het huidige viersterrenhotel werd in 1979 gelegd door Corneolis van Wely. Hij startte aan de huidige Stationsweg in Leeuwarden een ‘Heerenlogement & Stalhouderij’. Het pand is later diverse keren gerenoveerd en anders ingericht.

Het huidige hotel heeft 78 kamers en 5 vergaderzalen en is centraal gelegen in Leeuwarden.

Op zaterdag 31 oktober organiseert het Eden Oranje hotel een nostalgisch diner met een selectie uit de menukaarten van de afgelopen 130 jaar.

Op het menu staat onder meer een salade van spliterwten met gebakken snoekbaars en kaantjes, balkenbrij & sukade en trommelkoek met Fries suikerbrood.

Reageer op dit artikel