nieuws

Edwin Kats verlaat La Rive

Hotel

Topchef Edwin Kats verlaat na acht jaar restaurant La Rive in het Amsterdamse Amstel Hotel. De tijd is rijp voor een nieuwe uitdaging. Waar hij heengaat weet Kats nog niet, een vervanger voor zijn functie bij La Rive is ook nog niet gevonden.

Edwin Kats verlaat La Rive

‘Ik ben nu 39, en dan ga je terugkijken op wat je allemaal bereikt hebt. Ik zit nu 23 jaar in het vak, ik ben heel jong begonnen en eigenlijk nog steeds jong, maar het is tijd voor een volgende stap.’

Avontuur

Per 1 maart stopt hij in het sterrestaurant van het tophotel, dat laat weten zijn vertrek te betreuren. Hij zegt nog geen idee te hebben waar hij heengaat. ‘De beslissing is nog heel vers. Ik houd alle opties open, er loopt nog niets. Ik zou graag naar het buitenland gaan, dat avontuur lijkt me wel wat. Maar een eigen zaak in Nederland zou ook kunnen.

In loondienst in eigen land ziet Kats niet meer zitten. ‘Ik wil met zo’n stap wel een uitdaging aangaan, en die is er met alle respect in Nederland niet meer na het Amstel Hotel. Maar een aanbieding in het buitenland bij een mooi hotel en met een goed salaris lijkt me wel wat.’

Een tijdje terug deed het gerucht de ronde dat hij naar restaurant Excelsior van hotel De L’Europe zou gaan, maar dat ontkent hij met klem. ‘Ik snap niet waar die combinatie vandaan komt. Ik denk niet dat ik daar pas en ze hebben al een geweldige chef.’

Kleintje

Kats krijgt binnen een paar weken een kind, en ook dat ziet hij als een mooie reden nu naar het buitenland te gaan. ‘Met zo’n kleintje ben je nog flexibel.’

In zijn acht jaar bij La Rive behaalde Edwin Kats als Executive Chef twee Michelinsterren, maar verloor er twee jaar geleden ook weer één. Dat verlies dreunde zwaar door, en wordt door Kats ook als één van de redenen voor zijn vertrek genoemd. ‘Dat was zeker geen hoogtepunt.’

Voor zijn opvolging in de keuken van La Rive is nog niemand bekend. Kats heeft niemand in gedachten, en laat het vooral over aan het hotelmanagement. Ook daar is men nog niet begonnen met zoeken, omdat het nieuws nog erg vers is, laat woordvoerster Sabrina Schouw weten. Kats zegt te betwijfelen of er voor 1 maart een opvolger is.

Zie ook:

Reageer op dit artikel